Inför F1-premiären

Vi närmar oss raskt premiären i F1 och det är minst sagt spännande, den här tiden på året ger en alldeles speciell känsla och om fler känner som vi gör kan det inte starta snart nog.

För de som inte är riktiga F1-entusiaster kanske detta är svårt att begripa, men för oss inbitna räcker bara de minsta sakerna för att det ska börja klia i fingrarna. Bara att se de första bilderna på förare som tar sig runt banan till fots eller cykel tänder elden inombords.

Tyvärr har inte allt varit fröjd och glädje i F1-världen för tillfället. De flesta intresserade har säkert redan läst om Giedo van der Gardes otroliga strul med Sauber. Man är nu tämligen övertygade om att van der Garde faktiskt haft ett avtal med Sauber som man helt enkelt inte har följt, och detta efter han redan har jobbat för Sauber i ett år som testförare.

I natt stod det dock klart att Sauber fick avslag på sin överklagan, domstolen fastslog att Sauber hade sparkad van der Garde på felaktika grunder. Därmed gav domstolen rätt till en förarplats till van der Garde. vilket ju då betyder att Marcus Ericsson eller Felipe Nasr riskerar att förlora sin. Problemet som kvarstår är att Giedo van der Garde inte har den superlicens som FIA kräver. Normalt sett ansöker stallet som spucerlicensen och det brukar ta omkring två veckor innan den beviljas. Om van der Garde ska kunna kunna köra under träningarna måste hela denna process ta mindre än ett dygn. Det är bara att vänta och se.

Hur detta kommer att påverka oddsen för Sauber är ännu oviss, håll er uppdaterade på på odds sidor online för att se vad de professionella oddssättarna tycker och tänker.