Problem med din nacke – För dig inom motorsport

Oavsett vilken sport du är aktiv inom, kan det leda till en rad olika skador. Här är det då viktigt att se tecken i tid och göra något åt dessa. Om vi exempelvis tar rally och motorsport, kan det många gånger jämföras med två andra yrken eller aktiviteter.

För det första är det ett statiskt stillasittande arbete som liknar kontorsjobb. För det andra handlar det om snabba reaktioner och plötsliga ryck, vilket påminner om en tyngdlyftare. Kombinationen kan vara negativ. Om du känner problem i anknytning till motorsport ska du kontakta Muskelcentrum. På så sätt kan du få hjälp innan det är försent.

Ont i nacken – Vanligt inom motorsport

I och med de snabba reaktionerna och den statiska ställningen, är ont i nacke och axlar något som ofta syns inom motorsport. Här handlar det om något du verkligen ska ta på allvar. Just nacke och axlar är det som får oss att kunna vrida och vända på oss.

Smärtor på de platserna kan leda till mycket verk. Bortser du sedan från dem, kan det leda till komplikationer. Det kan vara i form av muskelinflammationer eller att olika nerver kommer i kläm mellan kotorna.