Tvätta håret riktigt efter race

Även om motorsport är riktigt kul och får adrenalinet att flöda så finns det en del av kroppen som lider. Håret. Instängt i en svettig hjälm och dessutom damm och smuts som tar sig in. Det är något som håret tar skada av i långa loppet. Därför är det superviktigt att tvätta håret ordentligt och med bra produkter efter racet.

Bra produkter

Många hårvårdsprodukter i butiken innehåller alla möjliga syntetiska ingredienser. Därför rekommenderar vi först och främst att du tänker på mer naturliga produkter. De är mer skonsamma för håret och ger dessutom extra näring till håret och skalpen.

Du hittar många bra produkter på nätet som du snabbt och enkelt kan beställa hem. Läs mer här om några naturliga och bra sådana. Det finns mycket med olika sällsynta örter och andra naturliga ingredienser du kan använda.

Hårrutinen

Börja med att skölja bort det mesta av dammet från håret. Jobba sedan in ett bra schampo och passa på att ge din skalp en bra massage. Det stimulerar blodflödet och främjar hårväxten.

När du sköljt håret ordentligt och torkat det så kan du använda någon produkt som skyddar håret. Till exempel ett balsamspray som också skyddar mot stark sol.

Gör detta efter varje race så kommer ditt hår att tacka dig!